Tilbake til oversikt

Fredag 01.09

Friksjonens kraft

Tid: 11:30 –

Dagens tegnefilm

Hver dag vil vi ved lunsjtider publisere en tegnefilm som gir en innføring til dagens tema. Du finner filmen på https://www.facebook.com/AFF.Norway og https://www.linkedin.com/company/aff/

Tilbake til oversikt

Tid: 15:00 –

Gnistpodden

Hver ettermiddag publiseres en podkast der Marius Jones og Torhild Eide Torgersen møter fagpersoner som deler innsikt om friksjon. Ta med deg Gnist på bussen eller i bilen på vei hjem.

Tilbake til oversikt

Tid: 11:00 – 12:00

Generasjon Z – hvordan deres entré i arbeidslivet skaper friksjon 

Vi står overfor en generasjon som er født inn i teknologien og vandt med å kunne sveipe forbi uinteressant innhold. Hvordan påvirker dette deres møte med arbeidslivet? Hvilke teknologiske forventninger har generasjon Z til arbeidslivet og klarer ledelsen å tilpasse seg? Snakker vi egentlig om generasjonsforskjeller, eller er karakteristikkene tilknyttet livssituasjon? Hvilke nye utfordringer kommer vi til å møte og hvordan løser vi dette på best mulig måte?

Avo Consulting, med Tanya og Maria i spissen, inviterer til en inspirerende formiddag med sin ferske masteroppgave og løfter temaet med andre masterstudenter som har skrevet om lignende problemstillinger.

Tidspunkt: Fredag 1. september klokken 11.00-12.00. Velkommen fra 10:00. 

Sted: Hos Avo Consulting i Schweigaards gate 16, Oslo

Arrangør: Avo Consulting

Tilbake til oversikt

Tid: 08:30 – 10:00

Der digitalisering møter ledelse

Generativ AI, lavkodeutvikling, metavers… Ny teknologi og digitalisering treffer virksomheter med voldsom kraft. Mange har opplevd at digitalisering byr på friksjon og utfordrer hvordan vi jobber i dag, hva vi må kunne, hvordan vi er organisert og hvordan vi skal utvikle oss. Digitalisering lar oss avdekke og løse behov og problemer på helt nye måter, men landskapet endrer seg raskt og teknologiene er mange. Samtidig fører digitalisering med seg nye utfordringer. Hva krever dette av ledere? Hvilke erfaringer har digitaliseringsledere i norske virksomheter?
Avo Consulting inviterer til en inspirerende start på dagen hvor digitaliseringsledere utveksler erfaringer og deler tanker om ledelse i digitaliseringens tid.

Tidspunkt: Fredag 1.9. klokken 08.30-10.00. Dørene åpner 08.00.

Sted: Hos Avo Consulting i Schweigaards gate 16, Oslo

Arrangør: Avo Consulting

Tilbake til oversikt

Tid: –

Strategiarbeid i brytningstider

Det er mange forhold som bidrar til større usikkerhet i virksomhetens rammebetingelser. Først gjennomgikk vi en pandemi, så ble det krig i Europa med store konsekvenser for det politiske verdensbildet. Hvordan kan en bedrift planlegge for sin fremtid i slike omskiftelige tider?

Strategikonsulentselskapet Agera i samarbeid med AFF har undersøkt hvordan mellomstore norske bedrifter driver strategisk arbeid i usikre tider. Hva er god praksis for å forstå en kompleks fremtid, hvordan se muligheter og utfordringer, hvordan jobbe i retning av et strategisk målbilde, drive innovasjon, og samtidig håndtere endringer som kommer inn fra sidelinjen?

Vi vil presentere resultater fra undersøkelsen, og invitere til dialog og erfaringsdeling om strategiarbeid. En hypotese er at nettopp i usikre tider er det viktig å få ulike perspektiver frem, og skape en dialog om forskjellige mulige fremtidsbilder. Vårt mål er at deltakerne går hjem med en bredere forståelse av strategiarbeid, og muligens en inspirasjon til å ta noen konkrete grep i egen organisasjon.

Målgruppe er bedriftsledere, strategiansvarlige, organisasjonsdirektører, HR – dvs. de som bærer et hovedansvar/eier strategiprosesser

Arrangører: Agera og AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 08:30 – 10:30

“De er så lettkrenket”

Sitatet i tittelen er noe vi har hørt mange ganger når vi spør etter forklaringer på hvorfor konflikter oppstår.  Jevnlig kan vi lese i media om arbeidslivskonflikter som ser ut omtrent slik ut: Noen reagerer på hva en medarbeider har sagt og gir beskjed til ledelsen. Ledelsen tar saken på alvor, men i sin iver etter å ordne opp går de for langt i å kritisere sin egen medarbeider. Medarbeider forsvarer seg med hjelp av advokat og saken eskalerer til rettsvesenet.  Hva er det som skjer i disse prosessene?

Vi er ikke fornøyde med den lettvinte forklaringen  «de er så lettkrenket» og ønsker å utforske hva som ligger i det.  Hvordan kan ledere forholde seg til woke-generasjonen som gir beskjed når du som leder «bare prøvde å være morsom»?

I dette seminaret vil utforske om vi klarer se også betente saker fra flere sider.

Sted:Litteraturhuset i Bergen

Tidspunkt: Fredag 01.09 kl 08:30 – 10:30

Tilbake til oversikt

Tid: 08.00 – 08.30

Morgenkaffe

Start dagen sammen med en aktuell leder og programdirektør for Solstrandprogrammet Hans Morten Skivik. Sammen reflekterer de rundt teamet friksjon.

Ingen påmelding kreves.

Morgenkaffen vil være tilgjengelig på AFF sin profil på Facebook og Linkedin, samt på https://aff.no/

Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Timeplan