Tilbake til oversikt

Fredag 01.09

Friksjonens kraft

Tid: 08.00 – 08.30

Morgenkaffe med Silje Karine Muotka

Start dagen sammen med Sametingspresident Silje Karine Muotka og programdirektør for Solstrandprogrammet Hans Morten Skivik. Sammen reflekterer de rundt ledelse og friksjon.

Ingen påmelding kreves.

Morgenkaffen vil være tilgjengelig på AFF sin profil på Facebook og Linkedin, samt på https://aff.no/

Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 08:30 – 10:30

Generasjon Z, hvordan rekruttere fremtidens ledere ?

Hvordan kan vi hjelpe hverandre i og utenfor Bodø til å rekruttere, involvere og være gode ledere for de unike ungdommene som tilhører det vi kaller generasjon Z?

Private og offentlige virksomheter i og utenfor fylkeshovedstaden Bodø har mange og utrolig spennende jobber å by på de kommende årene. Vi er avhengige av å hjelpe hverandre med å skaffe gode ledere og medarbeidere. Ingen av oss klarer det alene.

Hva kjennetegner egentlig de vi kaller generasjon Z? Hvilke styrker har de? Hvordan kan vi vekke deres interesse? Hvordan kan vi lage arbeidsforhold som passer dem, og spille på deres styrker? Hvordan kan vi involvere dem, og la dem prege våre arbeidsplasser? Hvordan kan vi få dem til å hjelpe oss med å skape gode resultater og være attraktive arbeidsgivere fremover?

Vi i NNL inviterer til workshop i Bodø. Vi vil innlede og stille noen spørsmål. Vi som deltar, skal jobbe sammen, for å finne frem til noen konkrete og nyttige tips.

Velkommen til workshop!

Tid: Fredag 1.september kl. 08.30-10.30
Sted: Craig Alibone, Torvgata 1, Bodø
Arrangør: NNL

Tilbake til oversikt

Tid: 08:30 – 10:30

Møt Thorir Hergeirsson i Tromsø

Hva kan næringslivsledere lære av toppidretten?

Hele sju ganger er Thorir Hergeirsson kåret til verdens beste trener. Nå kommer han til Gnistuken for å dele erfaringer om hvordan toppidretten bygger talenter, både gjennom å utvikle individet og laget. Programleder i NNL, Mads Stian Hansen, som i åtte år har vært hovedleder for damelandslaget i håndball, vil knytte sammenhenger mellom toppidretten og næringslivsledelse. Arrangementet er et samarbeid med Næringsforeningen i Tromsøregionen.

Begrenset antall plasser, NNL-nettverk og medlem av Næringsforeningen i Tromsøregionen disponerer 80 plasser. 20 plasser holdes av til øvrig publikum. Først til mølla, ikke vent med å melde deg på.

Tid: Fredag 1.9 kl. 08.30-10.30
Sted: Festsalen Rødbanken, Storgata 65, Tromsø
Arrangør: Næringsforeningen i Tromsø og NNL

Tilbake til oversikt

Tid: 08:30 – 10:00

Der digitalisering møter ledelse

Generativ AI, lavkodeutvikling, metavers… Ny teknologi og digitalisering treffer virksomheter med voldsom kraft. Mange har opplevd at digitalisering byr på friksjon og utfordrer hvordan vi jobber i dag, hva vi må kunne, hvordan vi er organisert og hvordan vi skal utvikle oss. Digitalisering lar oss avdekke og løse behov og problemer på helt nye måter, men landskapet endrer seg raskt og teknologiene er mange. Samtidig fører digitalisering med seg nye utfordringer. Hva krever dette av ledere? Hvilke erfaringer har digitaliseringsledere i norske virksomheter?
Hos Avo Consulting vil fire digitaliseringsledere denne morgenen utveksle erfaringer og dele tanker om ledelse i digitaliseringens tid.

Vel møtt til en inspirerende start på dagen med en samtale mellom Alexander Haneng, direktør for innovasjonspartnerskap i Posten og Bring, Tine Charlotte Holm, Head of operations i Carrot, Janne Aas-Jakobsen, gründer og CEO i Consigli og forfatter av boken Vekst og digitalisering, og Christoffer Pettersen, partner og daglig leder i Avo Consulting.

Tidspunkt: Fredag 1.9. klokken 08.00-10.00. Programmet starter 08.30.
Sted: Hos Avo Consulting i Schweigaards gate 16, Oslo
Arrangør: Avo Consulting

Tilbake til oversikt

Tid: 08:30 – 10:30

“De er så lettkrenket”

Sitatet i tittelen er noe vi har hørt mange ganger når vi spør etter forklaringer på hvorfor konflikter oppstår.  Jevnlig kan vi lese i media om arbeidslivskonflikter som ser ut omtrent slik ut: Noen reagerer på hva en medarbeider har sagt og gir beskjed til ledelsen. Ledelsen tar saken på alvor, men i sin iver etter å ordne opp går de for langt i å kritisere sin egen medarbeider. Medarbeider forsvarer seg med hjelp av advokat og saken eskalerer til rettsvesenet.  Hva er det som skjer i disse prosessene?

Vi er ikke fornøyde med den lettvinte forklaringen  «de er så lettkrenket» og ønsker å utforske hva som ligger i det.  Hvordan kan ledere forholde seg til woke-generasjonen som gir beskjed når du som leder «bare prøvde å være morsom»?

I dette seminaret vil vi utforske om vi klarer se også betente saker fra flere sider. Seminaret ledes av Nils-Helge Fjeld og Erling Svensen, seniorkonsulenter v/ AFF.

Sted: Litteraturhuset i Bergen
Tidspunkt: Fredag 01.09 kl 08:30 – 10:30
Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 11:00 – 12:00

Generasjon Z – hvordan deres entré i arbeidslivet skaper friksjon 

Vi står overfor en generasjon som er født inn i teknologien og vandt med å kunne sveipe forbi uinteressant innhold. Hvordan påvirker dette deres møte med arbeidslivet? Hvilke teknologiske forventninger har generasjon Z til arbeidslivet og klarer ledelsen å tilpasse seg? Snakker vi egentlig om generasjonsforskjeller, eller er karakteristikkene tilknyttet livssituasjon? Hvilke nye utfordringer kommer vi til å møte og hvordan løser vi dette på best mulig måte?

Avo Consulting, med Tanya og Maria i spissen, inviterer til en inspirerende formiddag med sin ferske masteroppgave og løfter temaet med andre masterstudenter som har skrevet om lignende problemstillinger.

Tidspunkt: Fredag 1. september klokken 11.00-12.00. Velkommen fra 10:00. 
Sted: Hos Avo Consulting i Schweigaards gate 16, Oslo
Arrangør: Avo Consulting

Tilbake til oversikt

Tid: 11:30 –

Dagens tegnefilm

Hver dag vil vi ved lunsjtider publisere en tegnefilm som gir et perspektiv på dagens tema. Du finner filmen på AFF sine sider på Facebook og LinkedIn, samt på AFF sine websider.

Tilbake til oversikt

Tid: 12:00 – 14:00

Strategiarbeid i brytningstider

Det er mange forhold som bidrar til større usikkerhet i virksomhetens rammebetingelser. Først gjennomgikk vi en pandemi, så ble det krig i Europa med store konsekvenser for det politiske verdensbildet. Hvordan kan en bedrift planlegge for sin fremtid i slike omskiftelige tider?

Strategikonsulentselskapet Agera i samarbeid med AFF har undersøkt hvordan mellomstore norske bedrifter driver strategisk arbeid i usikre tider. Hva er god praksis for å forstå en kompleks fremtid, hvordan se muligheter og utfordringer, hvordan jobbe i retning av et strategisk målbilde, drive innovasjon, og samtidig håndtere endringer som kommer inn fra sidelinjen?

Vi vil presentere resultater fra undersøkelsen, og invitere til dialog og erfaringsdeling om strategiarbeid. En hypotese er at nettopp i usikre tider er det viktig å få ulike perspektiver frem, og skape en dialog om forskjellige mulige fremtidsbilder. Vårt mål er at deltakerne går hjem med en bredere forståelse av strategiarbeid, og muligens en inspirasjon til å ta noen konkrete grep i egen organisasjon.

Målgruppe er bedriftsledere, strategiansvarlige, organisasjonsdirektører, HR – dvs. de som bærer et hovedansvar/eier strategiprosesser

Tid: Fredag 1. september 12.00-14.00.
Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo
Arrangører: Agera og AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 15:00 –

Gnistpodden – Keiserens nye klær og friksjon på samfunnsnivå

Hver ettermiddag publiseres en podkast der Marius Jones og Torhild Eide Torgersen møter fagpersoner som deler innsikt om friksjon. I dag snakker vi med Kjersti Løken Stavrum, tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund, leder av den andre ytringsfrihetskommisjonen og i dag adm. dir. i stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier AS. Ta med deg Gnist på bussen eller i bilen på vei hjem.

Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Timeplan