Tilbake til oversikt

Tirsdag 29.08

Å stå i spagaten

Tid: 08.00 – 08.30

Morgenkaffe med Lars Erik Lund

Start dagen sammen med Veidekkes konserndirektør for strategi og bærekraft Lars Erik Lund, og programdirektør for Solstrandprogrammet Hans Morten Skivik. Sammen reflekterer de rundt ledelse og friksjon.

Ingen påmelding kreves.

Morgenkaffen vil være tilgjengelig på AFF sin profil på Facebook og Linkedin, samt på https://aff.no/

Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 09:00 – 10:30

Mindfull ledelse under kaos

Digitalt foredrag v/June Borge Doornich

Verdensledere – som Bill Gates, Richard Branson og Oprah Winfrey – forteller ofte at de regelmessig praktiserer mindfulness for å prestere bedre i deres lederskap. Mindfulness er langt fra en «woo-woo greie», det er bare en form for mentaltrening som gir deg økt tilstedeværelse og bevissthet i ditt lederskap. Forskning viser at mindfulle ledere innehar sterke evner til beslutningstaking og innovasjoner, robusthet og relasjoner som gjør at de presterer særskilt godt under press, stress, krise, og kaos. Er du nysgjerrig på vitenskapen bak mindful ledelse? På hvilke lederegenskaper du kan utvikle gjennom mindfullness? Hvilke mindfulness teknikker du kan bruke? Da er du velkommen til å delta på et inspirerende foredrag om den mindfulle leder. 

Tid: tirsdag 29.8 kl. 9-11
Sted: Digitalt
Arrangør: NNL v/ June Borge Doornich

Tilbake til oversikt

Tid: 09:00 – 13:00

Robust lederskap – Hvordan stå støtt i en hverdag på høygir?

Som leder står du i et konstant spenn mellom å håndtere daglig drift og brannslukking, være tilstede som menneske, og tenke lange, strategiske tanker. I tillegg kommer alle forpliktelsene på hjemmebane. Vi mennesker håndterer stress og kompleksitet ulikt – hva er det som gjør at det som er overveldende for noen gir energi til andre?

Vi inviterer til en workshop hvor vi arbeider med forskningsbaserte teknikker for å redusere stress. Vi søker å forstå hva det stadig mer komplekse arbeidslivet gjør med oss og inviterer deg til å bli bedre kjent med deg selv og dine egne reaksjonsmønstre.

Gruppen møtes med to erfarne fasilitatorer fra AFF, Heidi K. Westli og Torhild E. Torgersen. Begge har bred erfaring fra coaching både en-til-en og i gruppe, og fra staben i Solstrandprogrammet Accelerate.
Maks antall: 12 personer – førstemann til mølla

Tid: tirsdag 29.august kl 9-13
Sted: Bod24, Bergen
Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 11.30 –

Dagens tegnefilm

Hver dag vil vi ved lunsjtider publisere en tegnefilm som gir et perspektiv på dagens tema. Du finner filmen på AFF sine sider på Facebook og LinkedIn, samt på AFF sine websider.

Tilbake til oversikt

Tid: 14:00 – 15:30

En giftig stresscocktail – bokbad med Helle H. Hein

Vi har en stigende stressepidemi, og likevel fortsetter vi hodeløst å gjøre mer av det samme, som ikke virker. Ifølge Helle Hein er en av grunnene til at vi står med en epidemi uten kur at vår forståelse av stress er forenklet. Vi betrakter stress som en ubalanse som rammer den stressede, og at løsningen er å hjelpe den stressede å etablere ny likevekt. Dette fører alt for ofte til overfladisk symptombehandling. Hein mener vi i stedet skal forstå at stress er komplekst, og skyldes forhold i rammene for arbeidet og mangel på mening i arbeidet. Det er her behandlingen skal settes inn. Og hvis vi skal finne dype løsninger på stress, må vi forstå at mennesker er forskjellige på samme måte som stress også er forskjellig. Hein etterlyser et helt nytt perspektiv på stress, og gir et bud med sin nye bok “En giftig stresscocktail – når stress skyldes mangel på mening.”

Vi inviterer til bokbad og samtale med Helle H. Hein om boken og hennes perspektiver på stress. Hein blir intervjuet av AFFs utviklingsdirektør Beate Karlsen

Sted: Drammensveien 44, Oslo
Tid: tirsdag 29.august kl 14 – 15:30 (dørene åpner kl 13:30)
Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 15:00 –

Gnistpodden: Politimester Bastian og indre friksjon

Hver ettermiddag publiseres en podkast der Marius Jones og Torhild Eide Torgersen – med utgangspunkt i et case fra filmens eller bøkenes verden – snakker med fagpersoner om friksjon. Dagens gjest er AFF-konsulent Aage Tøssebro – klinisk psykolog og spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi. Hvordan er det når vi dras i forskjellige retninger på innsiden – når vi ikke helt vet hva vi vil, eller om vi tør. Hva som kjennes riktig og hva som kjennes feil? Og hva er det egentlig som skjer i politimester Bastian når han rives mellom rollen som tydelig og ansvarlig politimester og sin indre konfliktskyhet og frykt? Ta med deg Gnist på bussen eller i bilen på vei hjem.

Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 16:00 –

Gnistpodden – NNL Podden med Audun Myskja

Velkommen til en av Gnistukens podcaster! Temaet for denne uken er “Friksjon”. Uten friksjon stopper verden opp, men for mye friksjon kan føre til fullstendig stagnasjon. Hva er den rette balansen, og hvorfor er det viktig for ledere å mestre håndtering av friksjon? I denne episoden vil forfatter og lege Audun Myskja dele sine tanker om hvordan friksjon og annen stress påvirker oss, samt erfaringer om hvordan vi med enkle teknikker kan dempe stressreaksjoner. NNL møter ofte ledere som uttrykker at de trives med høy aktivitet og en viss friksjon. I denne podcasten vil vi sammen med Myskja utforske sunt og usunt stress, og metoder for å bevare balanse mellom liv og ledelse.

Arrangør: NNL

Tilbake til oversikt

Tid: 17:00 – 19:00

Vi må snakke mer om ondskap!

Alle mennesker er ikke like mye verdt …

Vi inviterer til en samtale mellom generalsekretær i Leger uten grenser Lindis Hurum og programdirektør Hans Morten Skivik. Samtalen griper fatt i Lindis personlige erfaringer som toppleder og fra svært krevende oppdrag i felt for Leger uten grenser.

Sted: AFF sine lokaler i Drammensveien 44, Oslo
Tid: Tirsdag 29.august kl 17:00-19:00 (dørene åpner kl 16:30)
Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 19:30 – 21:30

Toppsjefenes “B-historier”

Vanligvis fremstiller vi oss selv i det beste lys. CV’en strutter av alt vi har lykkes med. Foredragene viser alt vi kan. Men bak suksessene finnes det også en B-historie. Historien om at vi ikke alltid har visst hvor vi skulle. Hvor ikke alt har gått som vi kunne ønske. Hvor vi har gjort feil, og kanskje tvilt på oss selv.

Denne kvelden møtes vi i vår felles menneskelighet og feirer B-historiene våre! Vi har utfordret ni toppledere til å dele situasjoner som har vært preget av indre tvil og friksjon, og vi har utfordret dem på å gjøre det i Petcha Kuthca-format: 20 bilder, 20 sekunder per bilde. Møt blant andre VG-redaktør Gard Steiro, stortingspolitiker og tidligere utviklingsmin,ister Dag-Inge Ulstein, Driftssjef i Bergen Fengsel Hanne Frosta, Sogneprest Thor Brekkeflat, direktør for Høyskolen i Kristiania Tine Widerøe, Tidligere justisminister, byrådsleder og nåværende direktør i Bergen Næringsråd Monica Mæland og Leder for Ole Bull-huset Sølvi Rolland.

Sted: Bergen Sentrum
Tid: tirsdag 29.august kl. 19:30 – 21:30
Arrangør: Bergen Næringsråd og AFF

Tilbake til oversikt

Timeplan