Tilbake til oversikt

Tirsdag 29.08

Å stå i spagaten

Tid: 08.00 – 08.30

Morgenkaffe

Start dagen sammen med en aktuell leder og programdirektør for Solstrandprogrammet Hans Morten Skivik. Sammen reflekterer de rundt teamet friksjon.

Ingen påmelding kreves.

Morgenkaffen vil være tilgjengelig på AFF sin profil på Facebook og Linkedin, samt på https://aff.no/

Arrangør: AFF

Tilbake til oversikt

Tid: 11:30 –

Dagens tegnefilm

Hver dag vil vi ved lunsjtider publisere en tegnefilm som gir en innføring til dagens tema. Du finner filmen på https://www.facebook.com/AFF.Norway og https://www.linkedin.com/company/aff/

Tilbake til oversikt

Tid: 15:00 –

Gnistpodden: Politimester Bastian og indre friksjon

Hver ettermiddag publiseres en podkast der Marius Jones og Torhild Eide Torgersen – med utgangspunkt i et case fra filmens eller bøkenes verden – snakker med fagpersoner om friksjon. Dagens gjest er AFF-konsulent Aage Tøssebro – klinisk psykolog og spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi. Hvordan er det når vi dras i forskjellige retninger på innsiden – når vi ikke helt vet hva vi vil, eller om vi tør. Hva som kjennes riktig og hva som kjennes feil? Og hva er det egentlig som skjer i politimester Bastian når han rives mellom rollen som tydelig og ansvarlig politimester og sin indre konfliktskyhet og frykt? Ta med deg Gnist på bussen eller i bilen på vei hjem.

Tilbake til oversikt

Tid: 09:00 – 13:00

Ledelse på høygir

Som leder skal du ha kontroll og ta ansvar, skape resultater og et godt arbeidsmiljø. Du skal være der når de andre ikke klarer mer. Tenke lange, strategiske tanker og samtidig være til stede, vise omsorg og ta unna daglig driftsoppgaver. Og det stopper ikke der: Hjemme skal du være den gode sønn eller datter, far eller mor. Vennskap skal pleies, kroppen trenes og hunden luftes. Du kutter søvn, jobber hardere enn noensinne og fyller kalenderhullene med enda flere møter. Men hva gjør du når dette verken gir oversikten du trenger eller resultatene du ønsker deg? Når du kjenner deg overveldet og lurer på hvor lenge du orker å ha det på denne måten?

Hva om løsningen ikke er å jobbe enda hardere, men å lære å stå stille?

Denne dagen inviterer vi til en dag i behagelige omgivelser, tett på sjøen, hvor vi jobber med kloke strategier for å håndtere eget stress og roe ned en hjerne i konstant høygir. Hvorfor har vi laget oss et liv som består av å løpe fra det ene til det andre? Hvordan passer erfaringene våre og historien vi har laget om oss selv inn i dette bildet?

Tid: tirsdag 29.august kl 9-13

Sted: Bod24, Bergen

Tilbake til oversikt

Tid: 14:00 – 15:30

En giftig stresscoctail – bokbad med Helle H. Hein

Vi har en stigende stressepidemi, og likevel fortsetter vi hodeløst å gjøre mer av det samme, som ikke virker. Ifølge Helle Hein er en av grunnene til at vi står med en epidemi uten kur at vår forståelse av stress er forenklet. Vi betrakter stress som en ubalanse som rammer den stressede, og at løsningen er å hjelpe den stressede å etablere ny likevekt. Dette fører alt for ofte til overfladisk symptombehandling. Hein mener vi i stedet skal forstå at stress er komplekst, og skyldes forhold i rammene for arbeidet og mangel på mening i arbeidet. Det er her behandlingen skal settes inn. Og hvis vi skal finne dype løsninger på stress, må vi forstå at mennesker er forskjellige på samme måte som stress også er forskjellig. Hein etterlyser et helt nytt perspektiv på stress, og gir et bud med sin nye bok “En giftig stresscoctail – når stress skyldes mangel på mening.”

Vi inviterer til bokbad og samtale med Helle H. Hein om boken og hennes perspektiver på stress. Hein blir intervjuet av AFFs utviklingsdirektør Beate Karlsen

Sted: Drammensveien 44, Oslo

Tid: tirsdag 29.august kl 14 – 15:30 (dørene åpner kl 13:30)

Tilbake til oversikt

Tid: 19:30 – 21:30

Toppsjefenes “B-historier”

Vanligvis fremstiller vi oss selv i det beste lys. CV’en strutter av alt vi har lykkes med. Foredragene viser alt vi kan. Men bak suksessene finnes det også en B-historie. Historien om at vi ikke alltid har visst hvor vi skulle. Hvor ikke alt har gått som vi kunne ønske. Hvor vi har gjort feil, og kanskje tvilt på oss selv.

Denne kvelden møtes vi i vår felles menneskelighet og feirer B-historiene våre! Vi har utfordret ni toppledere til å dele situasjoner som har vært preget av indre tvil og friksjon, og vi har utfordret dem på å gjøre det i Petcha Kuthca-format: 20 bilder, 20 sekunder per bilde. Møt blant andre VG-redaktør Gard Steiro, stortingspolitiker og tidligere utviklingsminister Dag-Inge Ulstein, Driftssjef i Bergen Fengsel Hanne Frosta, Sogneprest Thor Brekkeflat og Leder for Ole Bull-huset Sølvi Rolland.

Sted: Bergen Sentrum

Tid: tirsdag 29.august kl. 19:30 – 21:30

Arrangør: Bergen Næringsråd og AFF

Tilbake til oversikt

Timeplan